Om Filmteatret Hobro

Filmteatret Hobro er en foreningsdrevet biograf og det er en gruppe engagerede frivillige, som i det daglige sørger for at vise film. Vi holder til i den gamle teaterbygning på Theatertorvet i Hobro.

I 1993 lukkede den privatejede biograf i Hobro, hvilket betød at blandt andet Børne- og Ungdomsfilmklubben i Hobro akut manglede et sted at være.

Derfor afsøgte man muligheden for at drive en biograf ved hjælp af frivillig arbejdskraft. Som sagt så gjort og foreningen Filmteatret Hobro startede officielt i 1994. Biografen bliver i dag udelukkende drevet ved hjælp fra frivillige. 

Vores hyggelige teaterbiograf bliver brugt til meget andet end ren biografdrift i det daglige. Vi er for eksempel en del af Skolen i biffen og Rød stue, som hvert år viser film for skoleelever og børnehavebørn i blandt andet Hobro.

Hobro Børne- og Ungdomsfilmklub, som er et populært tilbud til skolebørn i Hobro, har ca. 500 aktive medlemmer og bruger også biografen ca. 8 lørdage hvert år.

Herudover arrangerer vi en række særforestillinger sammen med og for blandt andet Ældresagen, Mariagerfjord Gymnasium, Mariagerfjord Ungdomsskole, lokale SFO'er og andre foreninger og skoletilbud i området.

Hobro Teater

Filmteatret Hobro holder til i Hobros fine gamle teater.
Bygningen, som stod færdig i 1902, blev opført af og ejes også den dag i dag af Hobro Borger- og Håndværkerforening.

Den flotte bygning, som er lidt af et vartegn for Hobro, blev tegnet af arkitekt Jensen-Wærum fra Randers. Den smukke teaterbygning blev rammen for et rigt teater- og kulturliv g blev i mange år brugt til både teater og flotte fester.

I 1952 rykkede Hobro Kino ind i teatersalen. Biografen rådede over salen de fleste dage, men der blev dog stadig holdt både fester og vist teater. 

I 1979 lukkede Hobro Kino og biografen rykkede over i den nye biograf, Bio 1 og 2. I 1987 vendte biografen imidlertid tilbage til Hobro Teater, men måtte dreje nøglen om i 1993, da det ikke længere var muligt at få biografen til at løbe rundt. 

I 1994 begyndte foreningen Filmteatret Hobro med at vise film i teaterbygningen.